MATERIAŁY DO ANALIZY ŻYWNOŚCI (MATRYCOWE)
Materiał odniesienia (ang. Reference Material - RM)
Materiały charakteryzują się bardzo dobrą jednorodnością i stabilnością.
W ofercie:
- Proszek (Mleko w proszku; Serwatka w proszku; Kazeinian sodu; Koncentrat białka serwatki; Węglowodany / Witaminy w żywności dla niemowląt; Minerały / pierwiastki śladowe w żywności dla niemowląt; Serwatka w proszku podpuszczkowa, w proszku mlecznym; Skład kwasów tłuszczowych w pełnotłustym mleku w proszku)
- Mleko UHT (mleko odtłuszczone, 1,5% i 3,5% tłuszczu)
Mleko UHT (bez laktozy, o niskiej zawartości laktozy)
Aktywność fosfatazy alkalicznej w mleku - Surowe mleko, Skład kwasów tłuszczowych w surowym mleku, Aflatoksyna M1 w surowym mleku, Leki weterynaryjne (inhibitory) w surowym mleku
- Produkty mleczne (Mleko odparowane; krem kawowy; krem UHT; ser śmietankowy; masło)
- Ser (Ser przetworzony; Twardy; Półtwardy) Aktywność fosfatazy alkalicznej w twardym serze
- Inne artykuły spożywcze
(Czekolada; Kiełbasy; Sok Owocowy) - Mikrobiologia
(Liczba bakterii; Drożdże; Geotrichum; E. coli, Enterobacteriaceae, Coliforms;
koagulazo-dodatni Staphylococcus) - Testy sensoryczne, oceny organoleptyczne